Booking.com

Resa och boende

Flygplats
De flesta besökare anländer till Kochi flygplats, Cochin International Airport, som ligger i Nedumbassery, dryga 30 kilometer från centrum. Från flygplatsen kan man sedan ta sig vidare på flera olika sätt. Bussbolaget KSRTC erbjuder flera olika bussar; från den ordinarie bussen till exklusiva expressbussar. Det är stora skillnader i pris och komfort mellan olika bussar men det kan vara en god idé att välja en snabbare, bekvämare buss eftersom priserna är överkomliga. De enklare bussarna avgår inte särskilt ofta och saknar ofta luftkonditionering. Expressbussar avgår upp till sex gånger per timme och restiden är cirka 30 minuter.
Besökare kan också ta sig vidare med taxi, som är ett betydligt dyrare men ofta bättre alternativ. Flygtaxin – Cochin Airport Taxi Society – är de enda som får köra till och från flygplatsen, och de erbjuder resor till fast pris och taxibilarna har luftkonditionering. Besökare behöver alltså inte oroa sig för att betala för mycket och blir enkelt och bekvämt transporterade till hotellentrén.
Hotell
Tack vare att Kochi har så många besökare i olika kategorier, allt från affärsfolk till turister, finns ett stort och varierat utbud av boende. Det finns därför garanterat något för alla smaker och plånböcker, men besökare bör ha i åtanke att även kvaliteten varierar. En hög prislapp är inte en garanti för hög standard på hotellet. Därför är det en bra idé att boka boendet i samband med resan för att försäkra sig om ett bra boende till överkomligt pris, och gärna med ett trevligt läge. Den som vill sola och bada bokar gärna boende vid eller i närheten av Cherai Beach som ligger på halvön Vypin Island eller resorterna Thereva eller Ramada i Panagad.
I stadsdelen Fort Cochin finns merparten av boendet i lägre prisklasser, främst vandrarhem och enklare hotell. Prisvärda hotell finns också i Ernakulam City. Det allra mest exklusiva boendet återfinns som regel på Willingdon Island, där särskilt hotellen Vivanta Lamabar by Taj och Trident Cochin utmärker sig. Kochi har också ett par större resorts.
Bolgatty Palace var en gång ett ställe dit de brittiska kungligheterna drog sig tillbaka på sin semester, men är numera ett av Kochis mest populära resorts. Erbjuder allt från golfbanor till hästridning i världsklass. Ramada Resort Kochi är en något mer prisvärd, men inte för den skull mindre exklusiv, resort som erbjuder massvis av pooler, dansgolv, barer och lummiga, gröna trädgårdar.

Reselänkar