Booking.com

Aktiviteter och sevärdheter

De allra flesta som besöker Kochi gör det för den unika blandningen av tusenårig kultur, billig och god mat, och sköna, varma stränder. Utelivet är dock också välkänt, och pubar och barer finns i princip överallt i Kochi. Till skillnad från vissa andra delar av Indien är Kochi mycket liberalt, och det är lika vanligt att invånare går ut och tar ett svalkande glas med någon välsmakande dryck som att besökare gör det. Förutom att det finns väldigt många alternativ, så är också öppettiderna generösa i Kochi – många uteställen har öppet dygnet runt.

Bland de mest populära barerna förtjänar internationella XL-Hotel vid Rose St i Fort Cochin, mysiga Oberoi Bar vid MG Rd och väldesignade Central Park Bar vid Kaloor-Kadavanthara Road ett omnämnande.

Av nattklubbarna är särskilt välfyllda Tandav Discos vid Le Meridien Premises, superheta Opium the Club vid Palarivattom Jn och den traditionellt brittiska Couchyn på Grand Hotel i Woodlands Junction värda ett besök eller två.

Barnfamiljer uppskattar ofta ett besök till någon av Kochis temaparker, till exempel Silverstorm Water Park som ligger en bit utanför Kochi City. De lugna, harmoniska vattnen runt Kochi är också idealiska för en dagsutflykt till båt, eller rentav en kryssning. De flesta utflykter arrangeras av de större hotellen, eller i vissa fall privata arrangörer, och utgår nästan alltid från Willingdon Island. I Fort Kochi hittar man istället mer äventyrliga vattenaktiviteter.

Den som vill uppleva något extra minnesvärt kan också gärna beskåda de storslagna, och historiskt viktiga, kinesiska fiskenäten, som ännu används i det lokala fisket, vid Beach Road i Fort Kochi. En annan höjdpunkt är kyrkan Santa Cruz Basicilia, som ligger vid Childrens Park i Fort Kochi. Santa Cruz var den första europeiska kyrkan någonsin i Asien, och var länge hemvist åt flera av Indiens biskopar. Kyrkan är ännu i bruk, men besökare kan också ta del av en enastående samling mycket gammal, men välbevarad, konst och religiösa artefakter.

I Fort Kochi återfinns också Bastion Bungalow, ett uråldrigt och storslaget residens med unik arkitektur, uppfört på samma plats som en holländsk fästning en gång stod. Det holländska palatset, vid Palace Rd i Mattencherry, är en annan historisk byggnad som imponerar. Byggnaden uppfördes för många hundratals år sedan av portugiserna, och byggdes efter kriget om, av holländarna, till guvernörens palats. Palatsen innehåller en enastående utställning av gamla, ovärderliga regalier.

Den historiekunniga känner säkert igen namnet Vasco da Gama, som begravdes i Kochi av portugiserna. Närmare bestämt i St Francis kyrka vid Church Rd i Fort Kochi, som uppfördes för drygt 500 år sedan. Efter det första världskriget uppfördes också en tankeväckande och imponerande stor minnesplats på baksidan av kyrkan.

Kochi kan också stoltsera med ett flertal museer, exempelvis Museum of Kerala History, som berättar Kochi och Keralas historia genom häftiga ljud och ljus-shower, eller för den som föredrar en rundvandring, ett historiskt galleri med vaxfigurer. Ett stenkast bort ligger Museum of Dolls som har ofattbara 1 000 dockor från världens alla hörn.

Reselänkar