Booking.com

Mat och dryck

Den lokala matkulturen i Kochi är till stor inspirerad av de arabiska, kinesiska, portugisiska, franska och holländska matkulturerna. Detta har förstås satt sin prägel på menyerna, som ofta består till stor del av internationell eller europeisk mat. Besökare som vill prova några lokala, traditionella specialiteter behöver dock inte leta särskilt länge eftersom utbudet av restauranger är mycket stort.

Eftersom Kochi är en hamnstad är det främst färska fiskrätter som spelar en stor roll i den traditionella maten, inte sällan blandad med kokosmjölk och curry. Tigerräkor, bläckfisk och andra av havets läckerheter erbjuds också, som regel färsk, och tillagas ofta över öppen eld eller grill. Några fiskrätter som är populära bland besökare är ”Allepey fish curry”, ”Varatharacha Kozhi curry” och ”Fish Molly”.

Besökare som är på jakt efter traditionella godbitar kan med fördel göra ett besök hos Arya Nivas på Chitoor Rd, Hotel Thai vid Kadavanthra eller Mughal Restaurang vid South Railway Station Rd. Den senare är också välkänd för sin välsorterade juicebar.

Om man hellre vill prova någon internationell smaksensation så går det förstås också bra. Ceylon Bake House på MG Road erbjuder massvis av rätter från Sri Lanka, med kyckling som specialitet. Kochis bästa italienska mat, givetvis med äkta ingredienser och färsk pasta, finner man hos Upstairs Italian på Jacob Road i Fort Kochi. Föredrar man thailändsk mat hittar man det hos Thai BBQ House vid Njaliparambu Junction i Fort Kochi. Berömd för sin grillade bläckfisk och för sina kokosräkor.

Chinese Garden i Dwaraka Junction är helt unika i och med att de erbjuder klassiskt kinesiska maträtter, men med en indisk tolkning och indiska ingredienser.

Reselänkar